Adam Page wins Casino Battle Royale

Analiza: Inceputul acestui pre-show a fost unul logic, deoarece majoritatea show-urilor importante incep cu un battle royal. Ce am apreciat foarte mult la acest bout, este modul in care au reusit sa faca fiecare wrestler sa para special, un lucru pe care WWE-ul nu prea a reusit sa il faca niciodata, cand vine vorba de aceste meciuri cu multi wrestleri implicati.

Am vazut mai multi wrestleri care par promitatori pe viitor pentru AEW fiind prezentati in acest duel, precum MJF sau Orange Cassidy sau Adam Page, care a si castigat in final. De asemenea, wrestleri precum Glacier, Tommy Dreamer sau Billy Gunn au fost utilizati intr-un mod potrivit pe acest card, as spune. Intreg meciul a fost fun si a reusit sa ridice publicul in picioare, iar pana la urma, asta vrei de la primul meci al show-ului.

Rating: ***1/4

Kip Sabian defeated Sammy Guevarra

Analiza: Recunosc ca nu mai sunt tocmai la zi cu wrestlingul in momentul de fata, tocmai de aceea wrestleri implicati in acest bout au fost complet noi pentru mine, insa nu as spune ca m-au dezamagit. Am vazut un meci scurt si bun de wrestling, intre doi tipi foarte talentati, asa ca pot spune ca sunt satisfacut cu acest bout.

Sammy Guevara pot spune ca are potentialul sa fie un heel foarte bun, iar caracterul sau chiar poate sa il propulseze pe card, mult mai departe decat un slot in pre-show. Ce m-a impresionat intr-un mod foarte pozitiv totusi, este faptul ca am vazut doi wrestleri din undercard, care au avut personaje destul de bine construite si definite. Felicitari booker-ilor pentru asta.

Rating: **3/4

SoCal Uncensored def. Strong Hearts

Analiza: Ok, primul meci de pe cardul principal al show-ului si pot spune ca sunt destul de fericit ca pot recunoaste toti wrestleri din meci. Despre bout-ul in sine, ce pot sa zic? A fost exact ce ma asteptam sa fie, un meci bun spre foarte buni in care au fost implicati si niste veterani, care a reusit sa ridice publicul in picioare si sa ii pregateasca pentru restul show-ului.

SoCal Uncensored este o echipa foarte buna, care sper sa fie utilizata cat mai mult, deoarece Christopher Daniels si Kazarian nu cred ca au dezamagit vreodata atunci cand au fost pozitionati in slot-uri importante. De asemenea, wrestleri chinezi din acest bout par promitatori, T-Hawk impresionandu-ma intr-un mod foarte pozitiv. Despre CIMA, doar cuvinte de lauda, bineinteles. Este un wrestler experiementat cu multe bout-uri de top in portofoliu, care nu a dezamagit aici.

Rating: ***1/2

Britt Baker def. Nyla Rose, Kylie Rae, Awesome Kong

Analiza: Nu am avut asteptari de la acest meci, deoarece inafara de Awesome Kong nu am cunoscut nici o alta wrestlerita implicata, iar de Kong stiam ca se confrunta de mult timp cu mai multe accidentari. Totusi, am fost placut impresionat, meciul avand un ritm bun, persoanele implicate lucrand bine aici.

Kylie Ray este destul de interesanta as spune. Are foarte mult potential, iar pentru mine pare un hibrid intre Dakota Kai si Bayley ca si wrestlerita, iar acesta este un lucru foarte bun. Poate ca acest bout a fost cel mai slab meci de pe cardul principal, insa in acelasi timp au fost si bout-ul cu wrestleri cei mai neexperimentati si nu pot spune ca a fost un meci deloc rau. Kong este o aditie importanta la rosterul diviziei feminine, o divizie pentru care putem spera la un viitor bun, dupa ceea ce am vazut aici.

Rating: ***

Best Friends def. Angelico&Jack Evans

Analiza: Hmm, acest bout a fost exact ceea ce ma asteptam sa fie. A fost un meci plin de actiune, cu foarte putin selling, care inteleg de ce este appealing pentru multi fani, insa care nu a reusit sa ma impresioneze vreodata. Totusi, mereu este o placere sa il vad pe Jack Evans in ring, iar Angelico este de asemenea un wrestler foarte talentat.

Ce m-a deranjat la acest bout este faptul ca am avut prea multe false finisher-uri, afectand ritmul luptei destul de mult. In opinia mea, pentru o companie care vrea sa se diferentieze cat de mult se poate de WWE, acest fir al meciurilor nu este tocmai cel mai potrivit. Inafara de acest fapt, a fost un meci bun de 10 minute, care sa scoata in evidenta viitoarea divizie la echipe a companiei.

Joshi 6-Women Tag Match

Analiza: Personal, chiar daca pot spune ca nu m-a dat pe spate meciul, am fost foarte incantat sa vad cum AEW a scos in evidenta Joshi-urile din Japonia, care in opinia mea sunt unele dintre cele mai talentate wrestlerite din lume. Poate ca este un wrestling de nisa mai mult sau mai putin, insa Stardom mereu a fost o companie de o calitate foarte buna si ma bucur ca au primit aprecierea meritata aici.

Hikaru Shida a aratat ca o stea in acest bout, iar Aja Kong pe cardul unui show atat de important in America este intr-adevar o surpriza foarte placuta. All in all, un showcase excelent al acestui stil de wrestling din Japonia.

Ca un side note, asta e ceva ce am apreciat foarte mult la acest show. Varietatea in stiluri de wrestling, care imi aduce aminte de WCW in perioada buna de la mijlocul aniilor 90′. Daca e o idee cu care vor continua, sunt de parere ca va avea foarte mult succes.

Rating: ***1/2

Cody defeated Dustin Rhodes

Analiza: Recunosc ca nu am fost foarte entuziasmat sa vad acest bout, deoarece in trecut meciurile dintre fratii Rhodes nu au fost foarte bune, iar Dustin fiind acum la o varsta mai inaintata, nu credeam ca vor reusi sa le depaseasca. Din fericire, chiar nu ma puteam insela mai mult, deoarece cred ca am vazut aici cel mai bun meci singles din cariera ambiilor. Daca nu cel mai bun, Top 3 cu siguranta.

M-am indragostit de acest meci inca din primele minute. In ziua de azi, este foarte greu sa ridici publicul in picioare cu o lovitura de pumn, sau o miscare ratata, insa exact asta a facut acest bout. Nu a fost nevoie de o multime de sarituri, sau de no-selling pentru a tine atentia privitorilor antrenata, ci doar de o poveste excelent de bine spusa in ring si exact asta am primit. Blade job-ul lui Dustin a fost potrivit si cred ca a dus meciul la nivelul urmator, nu pot spune ca m-a deranjat.

Am fost placut impresionat de acest bout, de la care nu aveam asteptari si cred ca a fost meciul perfect de retragere pentru Dustin Rhodes, daca acesta era cumva planul.

Rating: ****1/2

The Young Bucks defeated The Lucha Brothers

Analiza: Cei care mi-au mai citit review-urile din trecut, cred ca stiu ca nu sunt un mare fan al lui Matt si Nick Jackson, deoarece pot spune ca sunt un motiv destul de important pentru care un stil de wrestling care nu-mi place foarte mult, este atat de popular si de utilizat. Totusi, nu le pot nega talentul, asa ca am invatat sa le apreciez meciurile de cele mai multe ori.

The Lucha Brothers sunt o echipa foarte buna, Pentagon Jr. si Fenix fiind fara indoiala doi dintre cei mai buni wrestleri din lume la ora actuala. Meciul pentru mine s-a ridicat la nivelul asteptarilor, asta poate si fiindca n-am vazut precedentul meci dintre aceste doua echipe, din AAA.

Meciul a excelat la ceea ce ar fi trebuit sa exceleze, de aceea cred ca putem spune ca a fost foarte bun. Nu si-a dorit sa fie un classic, ci doar un meci care sa pregateasca publicul pentru main-event si pot spune ca au reusit acest lucru. Chiar daca mi-as fi dorit ceva mai mult selling pe alocuri din partea ambelor echipe, m-am obisnuit deja cu aceasta problema la meciurilor celor de la Young Bucks, asa ca nu cred ca o mai pot critica. Oricum, ambele echipe au lasat totul in ring, iar meciul nu a dezamagit.

Rating: ****

Chris Jericho defeated Kenny Omega

Analiza: Nu stiu exact care este parerea generala a faniilor, cand vine vorba de Chris Jericho in 2019, insa personal, mi se pare potrivit sa inchida primul show al celor de la AEW. Este un nume urias in industrie si fara indoiala un motiv important pentru eventual succes al acestei noi companii.

As spune ca bout-ul a fost mai slab decat meciul dintre ei de la WrestleKingdom, insa si circumstantele au fost putin diferite. Kenny Omega era intr-o forma mult mai buna atunci, iar stipulatia acelui bout a reusit sa ascunda mai bine limitarile pe care le are Chris Jericho la aproape 50 de ani. Totusi, meciul a fost foarte bun si chiar daca poate nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor unor persoane, nu as spune neaparat ca a dezamagit in vreo privinta. A fost un meci lucrat foarte bine, cu un fir logic si un final bun, care a pregatit un meci decisiv intre acestia doi.

Afternath-ul cu Jon Moxley (or should I still call him Dean Ambrose?) a fost perfect si pentru mine personal, cea mai buna parte a acestui show. In doar cateva minute, am vazut personajul care Moxley ar fi trebuit sa il aiba in WWE in toti acesti ani si intreg potentialul sau. Un personaj extrem de apropiat de Stone Cold Steve Austin, pe care toti am asteptat sa il vedem de mai bine de 5 ani. Sunt foarte fericit cu booking-ul sau la prima vedere.

Rating: ***3/4

Pareri finale: La finalul zilei, acest show a facut evident faptul ca AEW nu este WWE, iar acest lucru este intr-adevar foarte bun. In opinia mea, putem avea asteptari si speranta pentru aceasta companie, ca va reusi sa ne ofere o alternativa adevarata pentru WWE, deoarece cel putin asta am vazut la acest show din Las Vegas.

Ce mi-a placut foarte mult este faptul ca inca de la acest show, compania are o identitate. Nu este WWE, nu este o companie independenta care incearca sa treaca la nivelul urmator, este pur si simplu AEW, o companie noua de wrestling, cu un potential enorm. Sunt lucruri mici de care ma pot plange in legatura cu acest show, precum echipa de comentatori de exemplu sau faptul ca de prea multe ori au avut knockoff-uri in legatura cu WWE, insa per total sunt mai mult decat satisfacut cu ceea ce am vazut. Nu am avut multe pretentii cand am deschis acest show si pot spune ca am fost impresionat.

Nota finala: 8,5/10