DISTRIBUIȚI

Am sărit peste meciurile multi-man tag team, pentru că nu sunt foarte relevante, iar rezultatele, alături de ratinguri, vor fi la final.

Taichi & Yoshinobu Kanemaru (c) vs. Jado & Gedo
IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship

Este trist, dar fără Young Bucks, reDRagon şi Ricochet & Sydal, divizia junior heavyweight la echipe este şi mai anostă. Meciul a fost slab, aşa cum era de aşteptat. Gedo & Jado sunt bookerii New Japan, iar singurul wrestler care a pus osul a fost Kanemaru. Intervenţiile clasice marca Gedo. Mai important este că Roppongi Vice probabil vor primi un title shot în viitor.

Câştigători: Taichi & Yoshinobu Kanemaru
Rating: *1/4

Tomohiro Ishii & Toru Yano vs. Kenny Omega & Bad Luck Fale

Aici Kenny Omega a lucrat mai mult cu Yano, o mare parte din meci fiind tratat ca un comedy act. Din punctul meu de vedere este okay, atât timp cât meciul nu a fost foarte important, iar în al doilea rând nu ne-au oferit foarte mult din Omega/Ishii, ci au salvat pentru următorul eveniment major, atunci când va avea loc rematch-ul de la New Japan Cup. Bad Luck Fale cred că doar la începutul meciului a fost legal, altfel nu a primit niciun tag.

Câştigători: Kenny Omega & Bad Luck Fale
Rating: **3/4

Hiroshi Tanahashi, Juice Robinson, Ryusuke Taguchi & Ricochet vs. Los Ingobernables de Japon

Grupul prietenilor lui Tanahashi a devenit acum Taguchi Japan, iar primele minute ale meciului au subliniat faptul că Taguchi este liderul grupului. După aceea lucrurile au devenit mai serioase, iar fiecare participant a avut ocazia să îşi expună arsenalul, mai mult sau mai puţin. De remarcat secvenţa foarte tare a lui Ricochet, care, din câte am înţeles, lucrează accidentat în această perioadă, de înţeles după câte meciuri a avut în weekend-ul Wrestlemania.

Totul a culminat cu secvenţa de final, una foarte bună de altfel, care a dat senzaţia de meci important, cu Juice Robinson făcând pin-ul pe Naito, astfel şi-a asigurat meciul pentru titlul Intercontinental.

Câştigători: Juice Robinson, Hiroshi Tanahashi, Ryusuke Taguchi & Ricochet
Rating: ***3/4

TenKoji (c) vs. War Machine
IWGP Tag Team Championship

War Machine revin în NJPW cu o performanţă solidă şi sper să rămână aici, mai ales că le expiră contractele cu Ring of Honor. Au lucrat meciul ca heel, profitând de popularitatea adversarilor, în special a lui Kojima, dar sunt sigur că pot deveni over cu publicul japonez şi din poziţia de echipă face.

Storytelling-ul a fost simplu, cu TenKoji care au dat totul, dar chiar şi aşa nu au reuşit să învingă echipa mai tânără şi mai bună. Kojima încă poate să scoată meciuri bune şi sper să îl văd anul ăsta în G1.

Câştigători: War Machine
Rating: ***1/2

Hirooki Goto (c) vs. Zack Sabre Jr.
NEVER Openweight Championship 

Ideea meciului a fost ca Zack Sabre Jr. să îl facă pe Goto să cedeze, punându-l în tot felul de manevre de submission, dar campionul a reuşit de fiecare dată să se salveze, iar tocmai după ce a livrat Ushigoroshi-ul, Minoru Suzuki a intervenit în favoarea colegului din Suzuki-gun.

Până la intervenţia lui MiSu meciul a fost foarte bun, dar finalul nu l-a ajutat deloc pe ZSJ, chiar dacă Goto a arătat foarte bine. Presupun totuşi că a meritat, pentru că vom următorul challenger al lui Goto va fi chiar Suzuki.

Câştigător: Hirooki Goto
Rating: ***3/4

Hiromu Takahashi (c) vs. KUSHIDA
IWGP Junior Heavyweight Championship

KUSHIDA îl atacă pe Takahashi înainte să înceapă meciul, dar după ce gong-ul se aude, fostul Kamaitachi îl distruge pe KUSHIDA. Cred că este prima oară când văd un squash de acest gen în New Japan, dar practic încheie era de domnie a lui Kushi în divizia junior heavyweight şi îl solidifică pe Takahashi ca top guy. Poate unii vor strâmba din nas, dar mie mi-a plăcut. Nu îi pot da niciun rating, pentru că a fost prea scurt.

După meci, Ricochet îl provoacă pe Takahashi, astfel s-a confirmat următorul meci pentru titlul junior heavyweight, ar trebui să fie foarte bun.

Câştigător: Hiromu Takahashi
Rating: NR 

Kazuchika Okada (c) vs. Katsuyori Shibata
IWGP Heavyweight Championship

Vă mai aduceţi aminte când vă vorbea profesoara de română, la liceu, despre bildungsroman? Ei bine asta a făcut NJPW cu Shibata, de când a revenit în companie. Toate meciurile, toate feud-urile, toate războaiele prin care a trecut i-au definit caracterul şi l-au adus aici, faţă în faţă cu Okada pentru titlul suprem din pro-wrestling. Shibata a fost impecabil, a intrat cu încredere în ring şi a recurs la toate manevrele din arsenal pentru a îl învinge pe Okada, de la lovituri stiff de antebrat la acel sick headbutt până la manevre de submission. De fiecare dată a fost foarte aproape, poate cel mai aproape de a lua titlul de pe Okada. Faptul că Okada a intrat ca heel în acest meci este un plus, în primul rând pentru că vedem ceva fresh, dar cel mai important pentru că se construieşte încet, încet eventuala detronare a lui, iar ideea că introduce şi manevre cu o tentă mai întunecată accentuează asta. Aici este diferenţa dintre NJPW şi WWE, la nivel de dezvoltare a caracterului şi de construire a meciului, New Japan ştie cum să prezintă un heel sau un meci heel vs. face fără să trişeze neapărat, asta se întâmplă la meciurile importante, cele care contează cel mai mult. Publicul a fost fenomenal, una dintre cele mai frumoase audienţe pe care le-am văzut de când mă uit la wrestling. Practic, fără ei nu exista aceeaşi tensiune, aceeaşi emoţie. Tronul lui Okada se clatină, chiar dacă Shibata nu a plecat cu titlul acum, a ieşit din meci cu capul sus.

A fost o experienţă incredibilă, cu siguranţă un candidat serios pentru meciul anului, rivalizează cu Okada/Omega de la Wrestle Kingdom. După meci, Shibata a fost operat din cauza unui hematom foarte aproape de creier, foarte grav. E timpul să renunţe la acele headbutt-uri.

Câştigător: Kazuchika Okada
Rating: *****

Undercard-ul nu a impresionat, dar partea a doua a show-ului a fost excepţională, totul culminând cu un main event fenomenal. NJPW a produs deja multe meciuri care în orice alt an ar fi putut fi pe primul loc şi suntem abia în aprilie. Okada va fi cu siguranţă wrestler-ul anului, doar uitaţi-vă la ce a făcut cu Omega, Suzuki, Kota Ibushi (Tiger Mask W) şi acum cu Shibata. Shin Nihon Puroresu ICHIBAN!

Rezultate şi ratinguri: 

0. David Finlay, Jushin Thunder Liger & Manabu Nakanishi def. Hirai Kawato, Katsuya Kitamura & Tomoyuki Oka
1. Bullet Club def. Tiger Mask, Tiger Mask W, Togi Makabe & Yuji Nagata
2. CHAOS def. Suzuki-gun
3. IWGP Junior Heavyweight Championship: Taichi & Yoshinobu Kanemaru def. Jado & Gedo – *1/4
4. Bad Luck Fale & Kenny Omega def. Tomohiro Ishii & Toru Yano – **3/4
5. Taguchi Japan def. Los Ingobernables de Japon – ***3/4
6. IWGP Tag Team Championship: War Machine def. TenKoji – ***1/2
7. NEVER Openweight Championship: Hirooki Goto def. Zack Sabre Jr. – ***3/4
8. IWGP Junior Heavyweight Championship: Hiromu Takahashi def. KUSHIDA – NR
9. IWGP Heavyweight Championship: Kazuchika Okada def. Katsuyori Shibata – *****

 • Adrian Solomon

  Din ce am inteles din articolul postat de Meltzer in legatura cu acest subiect, povestea cu Shibata si operatia e doar kayfabe pentru a sublinia cat de fizic si de brutal a fost meciul. Oricum, am ramas impresionat de ce bine au aratat in meci ambii luptatori.Si de ar fi sa fie operat, ii doresc tot binele din lume lui Shibata ca e unu din wrestlerii mei favoriti. Si piesa pe care intra in ring mi se pare foarte buna.

  • Dan D.

   A spus doar că aşa crede, după pe Twitter a spus altceva. Ar fi cam improbabil, nu se practică lucrurile de genul în Japonia.

  • Dan D.

   A spus doar că aşa crede, după pe Twitter a spus altceva. Ar fi cam improbabil, nu se practică lucrurile de genul în Japonia.

   • Adrian Solomon

    Tot ce e posibil, la ce barbat e Shibata si la ce headbutt-uri aplica, odata si odata ceva rau tot se intampla. Sa se faca bine si sa revina!!

 • Sother

  A fost un meci extrem de bun, chiar perfect, si asta si cel de la WK….insa chiar nu inteleg, chiar asa usor se fac 5 stele? Adica vad atatea meciuri de 5 stele pe profightdb, si tu si altii..atunci meciuri istorice gen Steamboat vs Savage, Steamboat vs Flair, Austin vs Hart sau Shawn vs Taker, astea cat merita? Astea de ce au 4.5/75 unele 5 stele… adica ce facea Shawn Michaels, Taker sau Ric Flair, chiar nu vi se pare ca e cu 10 clase peste orice wrestler din prezent?