DISTRIBUIȚI

Kickoff Match
Bayley vs. Ruby Riott

Am mai spus în trecut că Ruby Riott are cel mai mare potenţial de reuşită din Riott Squad, iar asta s-a văzut şi aici unde a făcut dintr-un meci lipsit de importanţă, unul enjoyable.

Din păcate totuşi Bayley nu a făcut mai nimic în meci, iar Riott Squad l-au cărat cu totul. Sincer, sunt mai curios să o văd pe Ruby în peisajul titlului feminin decât să văd feud-ul dintre Sasha Banks şi Bayley.

Câştigătoare: Ruby Riott
Rating: **1/2

Intercontinental Championship
Seth Rollins vs. The Miz

Un opener perfect şi dacă vrei să vezi doar părţile bune ale acestui PPV poţi să te opreşti fără nicio problemă după acest meci.

Seth Rollins este incredibil, a ajuns la nivelul AJ Styles, adică să fie cel mai bun worker din WWE, cel puţin din main roster. Workrate-ul său mi se pare fantastic, cred că poate face multe din postura de campion Intercontinental, mai ales cât timp titlul Universal va fi în continuare pe un part-timer.

Din păcate, odată cu acest meci foarte bun, iar va fi ridicat în slăvi The Miz. Nu contest abilităţile sale la microfon, dar în ring rămâne acelaşi wrestler cel mult mediocru. S-a văzut asta încă din primele secunde, când pur şi simplu nu ştia să iasă dintr-un wrist lock, dar şi pe parcursul meciului. Evident face ceea ce i se cere, dar nimic mai mult. Mi se pare amuzant că se spune despre el că este un worker safe, dar el nu ştie că când primeşti un Suicide Dive nu îţi pui mâinile în faţă, ci încerci să îţi prinzi adversarul ca să nu cadă în cap.

Kickout-urile lui Rollins şi pasul grăbit cu care şi-a executat Miz manevra de final au făcut finalul de meci credibil, mai ales că Miz i-ar fi egalat recordul lui Jericho.

Câştigător: Seth Rollins
Rating: ****1/4

RAW Women’s Championship
Nia Jax vs. Alexa Bliss

Nu ştiu de ce a mai fost făcut meciul, mai bine îi acordau rematch-ul lui Bliss la un RAW.

Aşa mi se pare că au îngropat-o de-a dreptul, pentru că era clar că nu va câştigat în acest storyline. Chiar sunt curios cum o vor scoate la capăt. Peste toate, WWE a anunţat că Bliss s-a accidentat. Nu ştim dacă este reală accidentare, dar nu m-ar surprinde, pentru că Nia Jax a fost şi aseară cam neîndemânatică.

Meciul foarte slab, oricum.

Câştigătoare: Nia Jax
Rating: *

United States Championship
Jeff Hardy vs. Randy Orton

Tehnic nu văd să fi fost ceva greşit, deşi nu prea am putut să fiu atent la meci, chiar dacă am încercat.

Sunt doi foşti campioni mondiali şi în mod normal acest fapt ar fi trebuit să propulseze importanţa titlului United States, dar nu au reuşit să creeze niciun pic de dramă. Combinaţia dintre un Randy Orton fără chef de muncă şi statutul de face este devastator pentru orice meci.

Şi ăsta putea intra fără probleme la un show săptămânal.

Câştigător: Jeff Hardy
Rating: **

Daniel Bryan vs. Big Cass

Bryan a scos maxim dintr-un meci cu asemenea booking şi cu un adversar ca Big Cass. Degeaba a încercat el să promeveze meciul ca David vs. Goliath, nu a ajuns nici măcar la unghia degetului mic al oricărui meci dintre el şi Takeshi Morishima.

Big Cass a fost foarte slab, abia la segmentul de după meci am văzută puţină personalitate din partea lui. Nu ştiu unde vor să meargă cu feud-ul ăsta, mi se pare cea mai proastă combinaţie în care putea fi băgat Bryan.

Câştigător: Daniel Bryan
Rating: **1/2

Smackdown Women’s Championship
Carmella vs. Charlotte Flair

Când am văzut cine a fost producer-ul acestui meci mi-a fost totul clar. A fost o mizerie de meci.

La modul în care au construit-o pe Carmella a fost cea mai mare prostie să încerce să fie competitivă împotriva lui Charlotte. Booking-ul ăsta mergea cu două oponente mai apropiate ca valoare. Cea mai bună variantă era intervenţia The IIconics, mai ales că au făcut un tease în kickoff.

Câştigătoare: Carmella
Rating: 1/2*

WWE Championship
AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura

Când am văzut că nu e pus în main event mi-am dat seama că Nakamura nu va câştiga titlul.

Nu înţeleg ce au vrut să facă în acest feud. Toate meciurile au fost dominate de Nakamura, au avut un pace scăzut şi practic nu i-au lăsat pe niciunul să îşi arate calităţile pe care le deţin. Nu vreau să intru în teoria conspiraţiei, dar parcă o fac intenţionat să nu scoată meciuri bune.

Aici tocmai când meciul începea să devină tot mai bun au venit cu cel mai prost final posibil. Sigur, probabil va duce către un meci final, dar a fost o mare dezamăgire acest feud şi nu din cauza lui Nakamura, aşa cum acuză mulţi fanboy WWE, ci din cauza booking-ului stupid.

Câştigător: No Contest
Rating: ***

Braun Strowman & Bobby Lashley vs. Kevin Owens & Sami Zayn

Nu doar calitatea meciului, dar şi modul în care a fost construit l-au făcut să arate ca unul pentru show-urile săptămânale. Parcă ar fi fost luat de la RAW, s-a văzut şi când au tras mai încet de parcă ar fi intrat pauza publicitară.

Din nou, nu înţeleg ce fac cu Owens şi Zayn. Din momentul în care Owens a pierdut titlul Universal nu au mai făcut nimic cu el, minus acea perioadă când a fost campion United States. Despre Zayn nu mai spun nimic.

Lashley a arătat ca un oarecare aici, trebuie să îi schimbe finisher-ul, pentru că e clar că nu este un monstru ca Elgin să execute fără probleme un Delayed Suplex. Doar Braun Strowman a fost pus over aici.

Câştigători: Braun Strowman & Bobby Lashley
Rating: **

Roman Reigns vs. Samoa Joe

Ce s-a întâmplat înaintea meciului a fost foarte tare, însă meciul a dezamăgit crunt.

A fost clasicul “Roman Reigns poate să fie şi împuşcat că oricum va reveni”. Nu mai înghite nimeni asemenea mizerii, publicul a început să plece încă din timpul meciului, iar cei care nu au făcut-o au strigat chant-uri precum “This is boring”, “CM Punk”, “Johnny Wrestling” etc.

Mă bucură faptul că publicul a plecat, acesta poate fi cea mai bună formă de protest pentru booking-ul execrabil pe care îl oferă compania, mai ales când vine vorba de Roman Reigns.

Câştigător: Roman Reigns
Rating: **1/4

Backlash a început cum nu se putea mai bine, dar restul show-ului a fost sub un live event. Cu siguranţă cel mai slab show din 2018.

 • Raul

  Foarte prost ppv. Chiar incep sa cred si eu teoria consipiratiei la AJ Styles vs Nakamura, mai ales ca meciurile lui Roman o dau in penibil si chiar il vad in stare pe Vince sa isi saboteze intreg show-ul doar ca Reigns sa arate bine. Seth Rollins reprezinta partea buna din acest ppv, e absolut incredibil.

 • Raul

  Btw, cine a fost producer la Carmella vs Charlotte?

  • Dan

   John Laurinaitis.

   • Raul

    Ha ha! Se explica multe.

 • Kevin Thorn

  u00cenainte sa analizau021bi performanu021bele din ring ganditi-va ca wreslerii u0103u0219tia au avut unii dintre ei 3 meciuri intr-o su0103ptu0103mu00e2na prin Arabia saudita, Canada, SUA, sincer ce booking putea sa le ofere decu00e2t unul safe.

  • Dan

   Da, e primul show WWE u00een care vedem booking slab, confuz u015fi fu0103ru0103 logicu0103.nCe legu0103turu0103 are booking-ul cu stilul safe? Nu s-a observat nicio diferenu0163u0103 fau0163u0103 de show-urile anterioare. nNu are nicio logicu0103 ce ai spus.

   • Kevin Thorn

    Dacu0103 tu zici au0219a o fi.

 • Radu Goleanu-Iacob

  pe bune, exagerati rau de tot cu reigns.nn-a mai avut vreo prime centura de ceva vreme(a tinut putin centura pt Miz cat a lipsit), nimic seriosnl-a pus up pe Balor la debut(first ever universal champion)nultimele 2 RR a fost acolo numa sa bucure lumea ca a fost scos din meci, i-a pus up pe Randy(care la ce chef de munca are in ultima vreme chiar ca outanowhere a venit acea victorie), anu asta pe nakamura, cu care wwe vad ca nu face nimic, n-a luat titlu de pe Lesnar din 2 incercari, sincer nu e asa rau in ring cum spuneti voi, si cat de cat a mai evoluat si la microfon. Si eu zic ca are nevoie de un heel turn, dar nici cum vreti voi, sa ajunga un jobber(ceea ce cam e in ultima vreme, nu tin minte vreo victorie memorabila).

  • Kevin Thorn

   HHH a spus intr-un interviu ca Reigns e heel ptr ca u00eel huiduie lumea, deci despre ce heel turn vorbiu021bi. nE un heel mai atipic ptr a nu u00eeu0219i ieu0219i din caracter. Aceeau0219i problema e cu Joe care la ru00e2ndul lui nu e un heel clasic.

   • Dan

    Roman Reigns tocmai primeu015fte booking-ul “Daniel Bryan”. Nu a fost niciodatu0103 heel u00een viziunea WWE de cu00e2nd a fost promovat la single. Booking-ul meciurilor lui este clar de face. nNu pou0163i lua de bun ru0103spunsul lui Paul Levesque.

    • Kevin Thorn

     Dar te-ai gu00e2ndit ca poate wwe chiar asta vrea sa creeze din el, un hell cu booking de face, ptr a obu021bine scandu0103rile mixte din arena, ceva in genu lui Cena de acum 7-8 ani.

     • Dan

      Dude, ai scris “hell”. Vrei su0103 te mai iau u00een serios? nVKM vrea su0103 facu0103 din Roman Reigns fau0163a companiei, top babyface. End of story.

     • Kevin Thorn

      Eu0219ti penibil sincer, eu am greu0219it o litera scrisu0103 din graba+ corectorul de la tel, dar uitate la tine sincer ce ai scris la Mizz vs seth, u00eemi place foarte mult cu00e2nd scrii u201c cu0103 cu00e2ndu201d u0219i te mai dai apoi mare ortograf, eu0219ti penibil.

     • Dan

      Cacofonia nu este o greu015fealu0103, u00een schimb “uitate” este. u015ei mai penibil cu0103 u00een aceeau015fi propoziu0163ie vorbeu015fti de calitu0103u0163ile de ortograf.

     • Kevin Thorn

      Omule nu eu am u00eenceput sa analizez Greu0219elile prin comentarii. nEu doar mi-am spus pu0103rerea despre u0219tire, faptul ca tu nu pou021bi accepta o pu0103rere diferitu0103 de a ta e strict problema ta. Punct.

     • Dan

      Dar tocmai ai fu0103cut asta ;) nCe ai spus tu este absurd cu u015fi fu0103ru0103 greu015feala aia.

  • Raul

   Vrei sa spui ca ti-au placut meciurile lui cu Brock Lesnar si cel cu Samoa Joe de aseara? nUna din marile probleme cu Reigns e ca in continuare primeste un super push si este in main event. AJ Styles si Nakamura nu reusesc sa inchida Backlash luptandu-se pentru cel mai prestigios titlu din companie, dar Roman trebuie sa fie mereu acolo chiar daca fanilor pur si simplu nu le pasa si striga “Delete” sau “Rusev Day”.

   • Kevin Thorn

    Poi dacu0103 ei u00eel considera fau021ba companiei, cred ca au0219a va fi u00eencu0103 minim 5 ani de acum.

    • Raul

     Eu unul nu cred ca isi mai permit sa continue cu astfel de main event-uri, Nu au absolut nimic de castigat. Eu zic ca spre binele lor ar trebui sa renunte la ideea cu Roman main guy of the company si sa le ofere fanilor ceva care sa ii multumeasca.

 • alex

  Cati bani cu00e2u0219tiga cine castiga Meciul MITB 2018 ?

  • cristi0909

   Multi.

  • AJ Styles (David Silva)

   Castiga un contract pt un meci pt centurq universal sau wwe cand vrea el

 • cristi0909

  BackTRASH 2017 > BackTRASH 2018.nnnCat despre linia lui de la RAW:”Cei din managment ma tin jos”,am ras cu lacrimi.nSa nea dea si noua domnul REIGNS ce a fumat,IAR.nnVince poate sa continue cu booking-ul sau,ROMAN nu o sa fie acceptat NICIODATA de lume,mai ales in aceasta pozitie si cu acest tip de booking.nnBooking “de” DANIEL Bryan,auzi la VINCE….#LMFAO

 • alex

  Cine credeti ca o sa castige meciul MITB 2018? Merg pe Braun Strowman! Va fi 1 sau 2 meciuri MITB (La bu0103ieu021bi?)

 • Underrated Neville

  Hai sa fim seriosi,ai fost prea dur cu Miz,a evoluat foarte mult in ring si e un worker bun spre foarte bun.

  • Dan

   Deloc. E cel mult mediocru. u015ei asta se vede cel mai bine u00een meciurile importante cu00e2nd are alu0103turi de el wrestlerii mult mai buni, deci su0103 luu0103m meciul cu Rollins. nu00cencu0103 din primele secunde Miz este umilit din punct de vedere tehnic. Se “bu00e2lbu00e2ie” cu00e2nd Rollins u00eei aplicu0103 un Wrist Lock, se miu015fcu0103 cu o stu00e2ngu0103cie claru0103 u015fi abia ajunge la corzi, deu015fi ar fi aru0103tat mult mai bine secvenu0163a dacu0103 u00eentorcea manevra u00een favoarea lui (dar ultima parte hai su0103 i-o atribui gimmick-ului pe care u00eel are). nApoi pe toatu0103 durata meciului alege cea mai uu015foaru0103 metodu0103 de a atrage heat – interacu0163iunea cu fanii u00een loc su0103 u00eeu015fi genereze heat-ul printr-o u00eencercare de umilire a lui Rollins. nBineu00eenu0163eles e u015fi faza cu Suicide Dive-ul. Aici Rollins aterizeazu0103 u00een picioare, dar au fost cazuri, nu doar o datu0103, cu00e2nd Miz nu u015fi-a prins adversarul. Ca wrestler cel mai important aspect este su0103 u00eeu0163i protejezi adversarul. nMaI sunt u015fi greu015feli de poziu0163ionare. u00cen ring spui o poveste, cu00e2nd eu015fti lovit u015fi din punct de vedere logic trebuie su0103 cazi u00eentr-o parte, nu te duci u00een direcu0163ia opusu0103 doar pentru cu0103 urmeazu0103 un spot acolo. Take your time, colaboreazu0103 cu adversarul, faceu0163i ca spot-ul su0103 arate natural iar meciuri su0103 aibu0103 continuitate. nRepet, pe finalul meciului mi-a plu0103cut urgenu0163a cu care u015fi-a executat finisher-ul u015fi kick out-urile lui. nDetalii de genul u0103sta fac dintr-un wrestler mediocru unul bun sau foarte bun. Nu spun cu0103 sunt greu015feli capitale, dar aici se vu0103d limitu0103rile lui Miz. u00cen vremurile astea, cu00e2nd WWE are talent cu carul u00een roster, nu mai pou0163i su0103 fii leneu015f u00een ring, ci trebuie su0103 evoluezi constant. Nu e cazul lui Miz, el se bazeazu0103 pe abilitu0103u0163i de la microfon u015fi pe munca de PR pe care o face pentru WWE. nE o falsu0103 impresie cu0103 Miz a devenit un wrestler bun doar pentru cu0103 e de mult timp u00een companie. El a atras atenu0163ia publicului smark odatu0103 cu Talking Smack u015fi de atunci devine tot mai over u00een ru00e2ndul fanilor. Su0103 u00eeu0163i aduci aminte cu0103 pu00e2nu0103 atunci primea go away heat. nPersonal au015f vrea su0103 u00eel vu0103d pe Miz campion WWE u015fi u00eentr-un feud cu Bryan u00een main event. Ar fi o ocazie rar ca un storyline WWE su0103 continue dupu0103 atu00e2t timp, chit cu0103 a fost mai mult involuntar.